Helio Logo

Кренете ја вашата ПЗУ на следно ниво

Со главна цел да ја олесни вашата работа, helio е повеќе од софтвер за здравствени установи. helio е ваш личен асистент.
За подобро здравство, заедно.
helio screenshot
helio screenshot

Една платформа за се што ви треба

helio како софтвер за примарното здравство нуди низа од функции што го олеснуваат вашето дневно работење.
Известувања за слободни термини

Брзи прсти е минато. Подгответе го вашиот упат и кога нема термин, а ние ќе го процесираме вашето барање кога ќе се појави, или поставете аларм за даден ресурс и ние ќе ве известиме веднаш штом се ослободи термин.

Специјалистички извештаи

За сите издадени упати специјалистичките извештаи го добивате во helio. Не само извештаите од првиот упат туку и од сите наредни доупатувања.

Известување за добиен термин за конзилијарно мислење - туѓа помош и нега

helio ве известува кога ќе добиете термин за издадено барање за упат за конзилијарно мислење - туѓа помош и нега. Упатот го добивате во helio

Упати преку шаблон

Генерирајте шаблон за најчесто издавани упати и реиздадете ги истите со еден клик.

Генерирајте рецепти специјалистички извештај

Генерирајте рецепти директно од внесената препорачана терапија од специјалистичкиот извештај

Лесно пресметување на хронични терапии

Внесете ја количината на лекови што пациентот е потребно да ја прими и helio автоматски ќе направи најоптимална распределба на терапиите

Издавање на рецепти преку шаблони

Додајте шаблон за чести случаи на терапии и генерирајте голем број рецепти со еден клик

Календар на прегледи

Детален приказ на вашите дневни активности. Изберете помеѓу дневен, неделен или месечен приказ. Филтрирајте по лекари/локации.

Брзо отварање прегледи

Отворете преглед само со избор на пациент и дијагноза. Системот за се останато користи најчести вредности а вие ги менувате по потреба

Електронско досие

Увид до сите прегледи, упати, специјалистички и лабораториски извештаи, дијагнози, алергии, витални параметри и многу друго. Посебен онлајн портал преку кој вашите пациенти имаат пристап до своето електронско досие.

Витални параметри во реално време

Добијте увид во реално време во физичката активност на вашите пациенти, срцев ритам, кислородна сатурација и многу други преку интеграција со повеќе од 50 видови на паметни уреди.

Email и SMS известувања

Станете проактивни лекари преку почести комуникации со вашите пациенти. Автоматски известувања за пристигнати извештаи, потсетници за закажани термини, предефинирани шаблони за понатамошна грижа за дадени дијагнози.

Систем за продажба

Наплатете за вашите услуги и потрошен материјал, издадете фактура или фискална сметка. Дизајнирајте ги вашите фактури по ваша мерка или изберете некој од нашите шаблони.

Евиденција на залихи

Можност за детално управување со вашите услуги и целосна евиденција на движењето на вашите залихи. како и рокот на нивно истекување. Алатки за попис.

Автоматизирани нарачки

Преку дефиниран шаблон автоматизирајте ги вашите нарачки. Ние ви ја генерираме листата со потрошен материјал, ваше е да ја одобрите по што се испраќа до вашиот добавувач. По пристигање извршете едноставен прием на робата, направете евентуални корекции на количина и цена.

Напредни извештаи

Детални извештаи за вашите пациенти и работата на вашата ординација. Изработка на нови извештаи по ваша потреба. Се што може да се квантифицира, ние можеме да генерираме извештај.

Автоматизација на извештаи

Неделно, месечно, квартално.. Не генерирајте извештаи рачно. Со helio процесот е автоматизиран и резултатите сами се праќаат до ФЗО, Центар за јавно здравје или каде и да сакате.

Инстант вебсајт

Со самото регистрирање на нашата платформа добивате вебсајт прилагоден со ваше лого, информации за вашиот бизнис, блог за новости, контакт форма и можност за онлајн резервации.

zakazi.mk

Листање на вашиот бизнис на платформата zakazi.mk преку која што ќе можете да го претставите вашиот бизнис и да примате онлајн резервации. (*стартува подоцна оваа година).

Дигитални потписи

Во соработка со MyID.mk добивате дигитален печат официјално прифатен согласно законот за електронски документи. Вашите упати и останати документи ќе бидат валидни и во електронска форма.

Издавајте рецепти/упати и кога МојТермин не е во функција

Особено корисно за хронични пациенти. Генерирајте ги рецептите во helio а ние ќе ги процесираме во МојТермин откако ќе биде достапен.

Персонализирани податоци

За сите прегледи, вработени, услуги или пациенти, можете да додадете полиња за снимање на податоци по ваш избор. Го прилагодувате софтверот по ваши потреби.

Ова е само мал дел од функциите на helio.
Закажете презентација каде што ќе ви ги презентираме сите функции кои ќе ја олеснат вашата работа.

Достапна цена

helio има динамичен ценовен модел каде што цената зависи од бројот на активирани модули и бројот на доктори во вашата здравствена установа. Цената за секој следен доктор е 10% од цената што ја плаќате за еден доктор.
Без разлика на цената сите корисници на helio добиваат:
Техничка подршка

12 часовна техничка поддршка од 8:00 до 20:00 секој работен ден.

Бекап на податоци

Секојдневен бекап на вашите податоци за последните 90 денови и по 1 бекап месечно за целото времетраење на вашата претплата.

Бесплатна обука

1 час обука на лице место за користење на софтверот.

Контактирајте не денес за да добиете пресметка за вашата претплата.

Унија на креативни луѓе

Ние сме исклучително мотивирани и креативни луѓе со искрена желба своето долгогодишно искуство од својата област да го искористиме за подобрување на здравството во Македонија.
helio го создадовме со голема љубов и пасија, а резултатот е продукт од врвен технички и функционален аспект.
За нас

Уверете се сами

Оставете ги вашите контакт информации и дозволете ни да ви направиме персонализирана презентација за вашиот тип на здравствена установа.
Контактирајте не

Code Divine Logo

КОД ДИВАЈН ДООЕЛ увоз-извоз Скопје

codedivine.comПродажба: 074/242-601Техничка подршка: 074/242-602
За helio
Другите наши продукти
Социјални мрежи